Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ - ΙΕΖΕΚΙΗΛ 9:4

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ - ΙΕΖΕΚΙΗΛ 9:4


Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ
 ΙΕΖΕΚΙΗΛ  9:4
ΣΑΛΤΑΟΥΡΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

   Στην παρούσα μελέτη θα εξετάσουμε το εδάφιο Ιεζεκιήλ 9:4. Το εδάφιο αυτό ανήκει στην κατηγορία εδαφίων της Παλαιάς Διαθήκης στα οποία προτυπώνεται ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου Ιησού Χριστού- το σύμβολο του Χριστιανισμού.
«και είπε προς αυτόν· δίελθε μέσην την Ιερουσαλήμ και δος τοσημείον επί τα μέτωπα των ανδρών των καταστεναζόντων και των κατωδυνωμένων επί πάσαις ταις ανομίαις ταις γινομέναις εν μέσω αυτής» Ιεζεκιήλ 9:4 (κείμενο Εβδομήκοντα).
Στο υπό εξέταση εδάφιο ομιλεί ο Κύριος (Γιαχβέ) ο οποίος διατάζει την τοποθέτηση ΣΗΜΕΙΟΥ στα μέτωπα των ευσεβών κατοίκων της Ιερουσαλήμ, προκειμένου να σωθούν  από την επερχόμενη τιμωρία της πόλεως.
Ποίο ήταν το ΣΗΜΕΙΟ με το οποίο σημαδεύτηκαν τα μέτωπα των ευσεβών; Διαβάζοντας την μετάφραση των Εβδομήκοντα δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποίο ήταν το ΣΗΜΕΙΟ. Αν όμως δούμε τι γράφει το Εβραϊκό κείμενο θα καταλάβουμε !
Οι Εβδομήκοντα μετέφρασαν ως ΣΗΜΕΙΟΝ την λέξη(Ταβ) του Εβραϊκού κειμένου. Η λέξη(Ταβ) δεν σημαίνει γενικά ΣΗΜΕΙΟΝ στα Εβραϊκά. Η λέξηΤαβείναι ηονομασίατου 22ουκαι τελευταίου γράμματος της Εβραϊκής αλφαβήτου, τουΤαβ - 
 Ηλέξη ΣΗΜΕΙΟΝ (γενικώς) στα Εβραϊκά είναιόπως για παράδειγμα στο εδάφιο Γένεση 4:15 «και έθετο Κύριος ο Θεόςσημείον() τω Κάϊν του μη ανελείν αυτόν πάντα τον ευρίσκοντα αυτόν».
Σύμφωνα λοιπόν με το Εβραϊκό κείμενο του εδαφίου Ιεζεκιήλ 9:4, ο Θεός δίνει εντολή για την τοποθέτηση του γράμματος Ταβ -- ωςΣημείον σωτηρίαςστα μέτωπα των ευσεβών ανθρώπων. Και εδώ προκύπτει το ερώτημα : Τι σχέση έχει το τελευταίο γράμμα της Εβραϊκής αλφαβήτου με τον Τίμιο Σταυρό του Χριστού; Με ποίο τρόπο αποτελεί ΠΡΟΤΥΠΩΣΗ αυτού;
 Ηαπάντηση είναι η εξής: Το γράμμαΤαβγράφεται έτσι  στηνκλασική Εβραϊκή γραφή. Την εποχή όμως του Προφήτου Ιεζεκιήλ το γράμμαΤαβκαι όλο γενικά το αλφάβητο γράφονταν στηνπαλαιο-Εβραϊκήγραφή !Στην Παλαιο-Εβραϊκή γραφή το Ταβ είχε σχήμα Σταυρού !!!Βλέπε εικόνα του Παλαιο-Εβραϊκού αλφαβήτου:
 Τι έχουν να πουν οι αρνητές και πολέμιοι του Σταυρού Εβραίοι και ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά ;

 Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον     www.egolpion.com
31  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2012


Read more:http://www.egolpion.net/stavros_saltaouras.el.aspx#ixzz2jYAwNlab

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου